Aurora

Kaas met respect voor mens, dier en natuur

Familiebedrijf

Twee generaties werken samen!

Familiebedrijf Aurora sinds 1980!

In 1980 zijn we begonnen met de productie van kaas onder de naam “De Dageraad”.  Inmiddels is de kaasmakerij uitgegroeid van een tweemansbedrijf tot een bloeiend familiebedrijf genaamd Aurora kaas GmbH.

Vanwege de intensieve contacten in het buitenland, hebben we twintig jaar na de oprichting besloten de naam “De Dageraad” te veranderen in Aurora. Deze naam is vergelijkbaar met De Dageraad en staat voor de hoop en de mogelijkheid om elke dag opnieuw te beginnen.

Heden ten dage dragen onze kinderen Manon, Joris, Tim en Daan actief bij aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

De kaasproductie vindt sinds 2019 plaats in onze volledig nieuw gebouwde kaasfabriek in Kranenburg aan de Neder-Rijn. De bouw van de nieuwe kaasfabriek werd ondersteund door het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Met behulp van een crowdfundingcampagne konden we ook een tribune installeren, waarmee bezoekers een kijkje kunnen nemen in de kaasproductie.

Veertig jaar na de oprichting staat de naam Aurora nu synoniem voor biologische en biodynamische en eerlijke kaas.

De melk voor onze kaas wordt verkregen van geselecteerde biologische boeren uit onze regio. Wij zetten ons in voor biologische en duurzame landbouw die staat voor het behoud van een gezond milieu voor mens en dier. Voor de kaas verwerken we alleen biologische en Demeter melk van uitgebreid graslandbeheer. Deze gebieden bieden aantrekkelijke Habitats en broedgebieden voor veel dier- en plantensoorten. Het resultaat is een rijke en hoogwaardige melk voor onze kaas.

Een kaas met toegevoegde waarde voor de natuur.