Aurora

Cheese with respect for people, animals and nature

Demeter Hof Schanzenhof

Het “Schanzenhof” aan de Nederrijn in Alpen is een veelzijdig gemengd bedrijf. Sinds 1995 is de boerderij volledig omgebouwd tot biodynamische landbouw.

Op de Schanzenhof leven ongeveer 90 melkkoeien met jongvee, waaronder enkele stieren en fokstieren, naast ruim 40 vleesvarkens. De kalveren voor hun eigen opfok worden koe gebonden grootgebracht. Zodra het weer en de groei het toelaten, grazen de dieren. Het grasland met hagen en boomgaarden dient de biodiversiteit op een bijzondere manier. Naast het grasland beheren wij een veelzijdige akkerbouw met diverse soorten en, voor zover mogelijk, biodynamische rassen. In de velden groeien alfalfa klaver gras en kruiden, maïs, tarwe, rogge, gerst, aardappelen, rode biet, suikerbiet en peulvrucht graanmengsel. Een tuin met vroege groenten en bessen maakt de extensieve teelt compleet.

De producten worden zo regionaal mogelijk verkocht, inclusief de melk aan zuivelfabriek Aurora. Op de boerderij verwerken we onder andere vlees en rode biet.  De producten zijn ook te vinden in onze boerderijwinkel, met name de Aurora kaas.

Een team van plantmanagers en toegewijde medewerkers, leerlingen en stagiaires werken voor de Schanzenhof.

De verdere ontwikkeling van biologische en vooral biodynamische landbouw is erg belangrijk voor ons: we zijn een van de 30 toonaangevende biologische boerderijen in NRW en waterframe modelboerderij. Hier vinden experimenten plaats en nemen we deel aan verschillende projecten met vragen als de klimaatrelevantie van melkveebedrijven, bemestingsefficiëntie en waterbescherming.

Op verzoek bieden wij graag bedrijfsrondleidingen aan voor bezoekersgroepen, schoolklassen, kleuterscholen en lezingen.

De Schanzenhof is een leerbedrijf, biodynamische training is mogelijk.

adres :
Winnenthaler Strasse 41
46519 Alpen