Succesvolle crowdfundcampagne

Doelbedrag binnen 24 uur opgehaald

Biologische kaasmakerij Aurora haalt binnen 24 uur succesvol crowdfunding op voor de bouw van haar nieuwe fabriek en gunt hiermee de consument een blik in de fabriek.

Biologisch familiebedrijf Aurora groeit hard dankzij de stijgende vraag naar haar biologische kazen en biologische producten in het algemeen. Om aan deze groei te kunnen beantwoorden is zij eind 2017 gestart met de bouw van een nieuwe duurzame kaasfabriek naast de huidige kaasopslag in Kranenburg, waarmee de productiecapaciteit tot drie keer vergroot wordt. Voor het laatste deel van de financiering van de nieuwe fabriek zet Aurora crowdfunding in via het duurzame platform Oneplanetcrowd. Het bedrag is al binnen één dag opgehaald dankzij 235 investeerders. Het geld wordt gebruikt om een winkel, kantoor en bezoekersruimte te realiseren.

Aurora is een biologisch familiebedrijf waar naast het maken van lekkere kaas, duurzaamheid centraal staat. Het bedrijf is in 1980 opgericht door Harry en Janny ten Dam in het Noord-Limburgse Ven-Zelderheide. Inmiddels staat de tweede generatie klaar om het roer over te nemen, onder leiding van Manon, Tim en Daan.

Manon ten Dam, algemeen directeur Aurora Kaas: “We zijn overweldigd dat het bedrag al binnen een dag is opgehaald! Transparantie van boer tot eindproduct en betrokkenheid van de klanten bij onze producten vinden wij belangrijk. Vandaar dat we het met onze crowdfunding campagne via Oneplanetcrowd voor iedereen mogelijk wilden maken om bij te dragen aan onze groei. Men kan straks in de nieuwe fabriek zelf een kijkje komen nemen in de kaasmakerij en onze kaas vers uit het pakhuis kopen in onze winkel.”

Vanuit de bezoekersruimte zal een glazen overkapping in de fabriek komen, zodat men kan zien hoe de kazen gemaakt worden. De crowdfunding is onderdeel van een grotere financiering voor de nieuwe fabriek. Naar verwachting zal de nieuwe fabriek eind 2018 in gebruik worden genomen.