De Kaasfamilie ten Dam

Biopioniers in tweede Generatie


Welkom bij familiekaasmakerij Aurora

Biologische kaas traditie in de tweede generatie

Al sinds de tweede generatie staat de familie ten Dam met hun kaasmakerij Aurora garant voor de beste biologische kaas. Sinds 1980 werken ze in hun kaaskamer aan heerlijke creaties en komen ze telkens weer met nieuwe smaken. Als familiebedrijf zijn alle vier kinderen van de oprichters Harry en Janny ten Dam actief betrokken bij het bedrijf. Elk van hen heeft zijn eigen specialiteit en draagt bij aan een harmonieuze samenwerking.

De broers en zussen Manon, Joris, Tim en Daan zijn echte kaasexperts en zijn opgegroeid met het bedrijf. Samen met de bioboeren uit de regio, die hen het rijke melk leveren, werken ze nauw samen om de ecologische principes te behouden. De duurzame aanpak is een integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie, en Aurora zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om het bedrijf nog milieuvriendelijker te maken.”

Een moderne kaasmakerij voor een duurzame toekomst

Sinds 2019 heeft de kaasmakerij Aurora haar productielocatie in Kranenburg aan de Duitse kant van de grens bij Nijmegen. Deze splinternieuwe kaasmakerij weerspiegelt de innovatieve geest van het bedrijf en werd financieel gesteund door het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Dit getuigt van de inzet van Aurora voor de bevordering van duurzame landbouw. De lange traditie en toegewijde inspanningen hebben de door de familie beheerde kaasmakerij veranderd in een waardevol juweel voor de regio “Niederrhein”. In de tweede generatie staat het bedrijf voor kwaliteit, duurzaamheid en een passie voor het ambacht van kaasmaken. De biologische kaasproducten van Aurora vertegenwoordigen een stukje natuur dat mensen bij elke hap kunnen ervaren en waarderen.


40+

jaren ervaring in kaasproductie

vanaf 1000 kg

produceren wij uw eigen kaasidee

Uniek in de regio – familiekaasmakerij Aurora

De familiekaasmakerij Aurora staat aan de Niederrhein voor traditie, kwaliteit en duurzaamheid. Als de bloesem van tientallen jaren ervaring in de kaasproductie is Aurora uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf. Hun biologische en biodynamische kaassoorten zijn niet alleen een genot voor fijnproevers, maar dragen ook bij aan het behoud van een gezonde omgeving. Met hun open deuren biedt de kaasmakerij bezoekers een kijkje in hun productie en toont trots hun verbinding met de natuur en de regio. De familie achter Aurora zet hun passie en traditie voort om elke dag opnieuw hoogwaardige biologische kaas te produceren.

  • van koeien-, geiten- of schapenmelk
  • in zeezout gepekelt
  • laktosevrij
  • vegetarisch stremsel
  • 100 % Bio
  • korte transportafstanden voor de melk

Van een bedrijfje met twee personen tot een serieuze werkgever.

Wat ooit begon als een kleine onderneming met twee personen, is in de loop der tijd uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf. Twintig jaar na de oprichting koos de kaasmakerij, vanwege haar intensieve internationale contacten, voor de naam Aurora, wat in dezelfde betekenis is als “De Dageraad.” De naam symboliseert hoop en de mogelijkheid om elke dag opnieuw te beginnen. Vandaag de dag sturen Manon, Joris, Tim en Daan, de vier kinderen van de oprichters, de verdere ontwikkeling van het bedrijf aan.

familiekaasmakerij al meer dan 40 jaar
100 % biologisch van begin af aan
regelmatig met gouden onderscheidingen bekroont

Al meer dan 40 jaar kaas met toegevoegde waarde voor natuur en genot.

De zorgvuldig geselecteerde melk van koeien die op een diervriendelijke manier worden gehouden, vormt een rijke en hoogwaardige basis voor de kaasproductie bij Aurora.

Waar onze goede melk vandaan komt, is geen geheim. We brengen regelmatig verslag uit van de boerderijen en de kaasmakerij. Blijf op de hoogte en volg onze sociale media.

Meer dan alleen bio…

De filosofie van Aurora gaat verder dan puur kaasgenot en ondersteunt duurzame landbouw en milieubescherming.

Kwaliteit uit de streek

De familiekaasmakerij Aurora hecht veel waarde aan de herkomst van haar grondstoffen. De melk voor hun kaas komt van geselecteerde biologische boeren uit de regio. Door gebruik te maken van biologische, Bioland en Demeter melk van extensieve graslandbouw, ondersteunt Aurora biologische en duurzame landbouw. Deze vorm van grondgebruik biedt aantrekkelijke leefgebieden en broedgebieden voor tal van diersoorten en planten en draagt bij aan het behoud van een gezonde omgeving voor mens en dier.

Elke dag gaat de zon nieuw op

Dus elke dag kunnen we proberen de wereld een beetje beter te maken. We kiezen voor biologische voeding en zorgen ervoor dat de ecologische voetafdruk van onze kaas zo klein mogelijk is.