Originele Ketelwalder

Een biologisch streekproduct

De originele Ketelwalder is een van de bekroonde kazen van de kaasmakerij van de familie Aurora, die al meer dan 40 jaar de lekkerste biologische kazen produceert.

Maar goede kaas kan alleen gemaakt worden van goede melk. Deze krijgen wij van boerderijen uit de regio. Het zijn stuk voor stuk biologische boerderijen, die zich kenmerken door hun voorbeeldige houding en waarmee de kaasmakers goede, langdurige relaties hebben onderhouden.


Gerijpt met blik op het Ketelwald

Hier proeft u de goede boslucht!
De kaasmakerij van Aurora bevindt zich tussen Rijn en Maas met het Ketelwald recht voor ogen. De broers en zussen ten Dam reizen elke dag naar hun werk door het schilderachtige bos, dat op deze plek de grens vormt tussen Duitsland en Nederland. Het is dan ook geen wonder dat ze zich hebben laten inspireren door de frisse, kruidige lucht om een hartige en smaakvolle kaas te maken.

De originele Ketelwalder van familiekaasmakerij Aurora rijpt minimaal 6 maanden en heeft een heerlijk volle smaak – pittig en toch zo fijn van smaak.


Hartig & Fijn

De originele Ketelwalder is in korte tijd al de favoriet geworden van veel klanten. Hij was de jubileumkaas ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de kaasmakerij.


Een gouden plak van de
Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft

Tijdens de recente keuring van de Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft DLG heeft de jubileumkaas originele Ketelwalder de gouden prijs van de DLG gewonnen. Na grondig onderzoek en proeverij is de kaas nu beoordeeld met de hoogste scores. Voor de DLG zijn het uiterlijk, de geur, de consistentie en uiteraard de smaak belangrijk. In alle vijf gebieden presteerde de Ketelwalder uitstekend.


Familiekaasmakerij sinds 1980

Biopioniers in tweede generatie

Al in de tweede generatie staat de familie ten Dam met hun kaasmakerij Aurora garant voor de beste biologische kaas. Sinds 1980 werken ze in hun kaaskeuken aan heerlijke creaties en komen ze steeds weer met nieuwe smaakvariaties.

Alle vier kinderen van de oprichters Harry en Janny ten Dam zijn actief in het bedrijf. Elk van hen heeft zijn specialisatie in een ander bedrijfsgebied. De broers en zussen Manon, Joris, Tim en Daan zijn opgegroeid met kaas en zijn echte experts als het gaat om productie en marketing. Net als hun ouders werken ze zij aan zij met de bioboeren uit de regio, die hen voorzien van rijke melk. Ze hebben de ecologische principes nooit uit het oog verloren en blijven voortdurend nieuwe mogelijkheden zoeken om het bedrijf nog duurzamer en milieuvriendelijker te maken. Lees meer over onze bioboeren en de kaasmakerij.