unieke smaak en natuurkorst

Ambachtelijk meesterschap
Antonius Abt-

intens & romig

Antonius Abt- Halfharde Biologische kaas geaffineerd met roodflora

Roodflora in zijn puurste vorm

De nieuwste creatie uit onze biologische kaasmakerij komt volledig zonder plastic uit.
We rijpen deze unieke kaas met roodflora, waardoor hij in papier verpakt houdbaar is en bovendien bijzonder fijn en pittig van smaak.

Antonius Abt

Een heerlijke halfharde kaas voor kaasliefhebbers.

Ambachtelijke traditie en uitstekende biologische ingrediënten komen samen in een voortreffelijke halfharde kaas. Geselecteerde biologische melk zorgt voor genot. Of het nu als snack is, op de kaasplank of op een boterham – Antonius Abt onderscheidt zich door zijn bijzondere karakter. Perfect voor kaasliefhebbers die op zoek zijn naar buitengewone smaak. Ervaar de trappisten traditie en diversiteit aan aroma’s. Trakteer uzelf op genot met Antonius Abt – echte biologische topklasse kaas.

Van Kapel tot Hemelse Verleiding

Het geheim van onze heerlijke rijping

Gezegende smaak

Onze nieuwe creatie heeft een verhaal

Met uitzicht op de kleine kapel die is gewijd aan de heilige Antonius, rijpt onze heerlijke nieuwe creatie in de oude kaasmakerij in Ven-Zelderheide, waar onze bedrijfsgeschiedenis begon. Hij smaakt zo hemels dat hij zelfs de heilige Antonius in verleiding zou kunnen brengen.

Gezegende Historie

De Legende van de Kapel:
Een Verhaal van Dankbaarheid en Duisternis

Volgens de legende werd de kleine kapel gebouwd door de hertogin van Kleve.
Op weg van Zelder naar Kleve brak, zoals het verhaal gaat, de as van haar koets. Zij en haar metgezellen baden uit hulpeloosheid en angst voor het naderende middernachtelijke uur tot de Heilige Antonius.

En zie daar! Plotseling kwamen mannen uit de duisternis te hulp en zorgden ervoor dat de dames in de koets hun weg konden vervolgen. Uit dankbaarheid liet de hertogin op deze onherbergzame plaats een kleine kapel bouwen, zodat het vanaf nu een gezegende plek zou zijn.

Een variatie voor elke smaak
Antonius Abt in verschillende melkvarianten

Elk stuk Antonius Abt is het resultaat van ambachtelijk meesterschap en valt op door zijn romige textuur en de harmonieuze aroma’s van de roodflora.

De beschikbaarheid in varianten van geiten-, Jersey-, koeien- en schapenmelk biedt een ruime keuze voor elke smaak.

Waardevol voor mens en dier

De melk voor de kaas komt van biologische boerderijen in onze regio. Hier worden de dieren met de grootste zorg en liefde op een diervriendelijke manier gehouden. In ruime uitloopgebieden en weiden kunnen de geiten, Jersey-koeien, koeien en schapen hun natuurlijke gedrag uiten. Dankzij duurzame biologische landbouw krijgen we hoogwaardige melk die van nature vol zit met smaak en voedingsstoffen.


De basis voor de kwaliteit van Antonius Abt

Duurzame
biologische melkveehouderij