Eko boerderij Groenhouten

Mieke van de Hengel & Paul Brinkhof

Dit bedrijf is een echt gezinsbedrijf, d.w.z. we wonen er, we werken er, de kinderen spelen op het erf en in de stallen en wij verdienen we er ook nog ons brood. Alle dagelijkse werkzaamheden doen we zelf, we hebben geen personeel.

De gebouwen staan in Leuth, een mooi dorp tegen de Duitse grens, nabij de Ooijpolder. Wanneer je onze 30 ha grond afstruint, loop je een heel stuk langs de landsgrens. Het is daar rustig, weids en beschut tegelijk, hoe krom dat ook klinkt. Weids, vanwege het polderland dat zich uitstrekt onderaan de stuwwal Nijmegen-Kleve en waar we in de verte dus op uitkijken. En beschut omdat de hagen, de wilgen, de essenbomen nooit ver weg staan te ruisen. Maar het is er vooral erg rustig. En dat houden we graag zo.

De poldernatuur is er in volle glorie. Er spelen hazen en reeën, een havik speurt de grond af, veldleeuweriken vliegen op, een reiger klapwiekt voornaam weg. In de slootkanten en onder de hagen barst het van de plantensoorten. In de late herfst, winter en voorjaar hebben we duizenden gasten: ganzen!

Sinds het voorjaar van 1996 werken we met een EKO-licentie. Kort gezegd, geen kunstmest gebruiken, geen chemische gewasbeschermingsmiddelen (niet spuiten dus), koeien verplicht in het weideseizoen naar buiten en veel aandacht voor welzijn en gezondheid van dier en bodem.

Klik hier voor meer informatie.

adres :
Plezenburgsestraat 1
6578 JD Leuth NL