Blij op de wei: Aurora boeren vieren de “Koeiendans”

Vers gras, springende koeien en heerlijke kaas

Kranenburg 24 april 2023 Op veel plaatsen in Nederland zie je ze weer – de koeien op de groene weiden. Het is de tijd van het jaar waarop de eerste dag van de koeien op de weide wordt gevierd als “de koeiendans” – een dag waarop boerderijen hun deuren openen voor bezoekers van alle leeftijden om te genieten van de vreugde van de springende koeien.

Weidemelk: De basis voor lekkere meikaas
Weidemelk staat bekend als een van de beste soorten melk voor de productie van kaas. Deze melk komt van koeien die grazen op sappige weiden en zich voeden met natuurlijk voedsel. Het verse gras bevat een scala aan voedingsstoffen die de koeien helpen gezond te blijven en hoogwaardige melk te produceren.

Elk jaar brengt de wisseling tussen stal en weide een bijzondere smaak naar de meikaas van Aurora. Het verse gras en de blijheid van de koeien dragen bij aan de unieke eigenschappen van de melk, die in deze tijd bijzonder rijk is aan omega-3-vetzuren, vitaminen en mineralen. Deze elementen geven de kaas een unieke smaak en textuur, met een intensere gele kleur dankzij het hogere gehalte aan bètacaroteen.

Een overvloed aan aroma’s in Aurora’s biologische meikaas
De koeien die grazen op de weide nemen een verscheidenheid aan aroma’s op, die zich in de melk weerspiegelen en uiteindelijk te proeven zijn in de kaas. De biologische kaas van weidemelk van Aurora heeft daardoor een frisse, krachtige en natuurlijke smaak die door veel kaasliefhebbers wordt gewaardeerd.

Weidemelk bevat ook minder melkvet dan melk van koeien die hoofdzakelijk gevoerd worden met kunstmatig voedsel in gesloten stallen. Dit resulteert in een mildere smaak en een kaas die lichter verteerbaar is.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *