|

Twee gouden medailles van de Duitse landbouwvereniging

In de actuele testronde van de Duitse landbouwvereniging DLG wint kaasmakerij Aurora kaas de gouden medaille voor haar jubileumkaas Ketelwalder en voor haar belegen biologische Gouda Aurora Gold pikant. De belegen Aurora Gold pikant heeft dus niet voor niets “Gold” in zijn naam staan.

Tijdens uitgebreide tests en proeverijen kregen de twee kaassoorten de hoogste cijfers. Uiterlijk, geur, consistentie en tenslotte smaak zijn belangrijk voor de DLG. Op alle vijf de vlakken presteerden de Ketelwalder en de Aurora Gold Pikant uitstekend en het familiebedrijf Aurora ontving hiervoor twee onderscheidingen. Directeur Manon ten Dam is opgetogen: “De pikante kaas is altijd mijn favoriet geweest. Ook na 40 jaar is het voor mij nog steeds de lekkerste kaas, ondanks alle spannende varianten die we maken.”

Meer dan 40 jaar geleden ontwikkelden Harry en Janny ten Dam als pioniers in de biologische zuivelverwerking het recept voor deze biologische Gouda in hun boerenkaasmakerij in het Limburgse Ven-Zelderheide. De biologische melk voor de kazen wordt  door boeren van weerszijden van de Duits-Nederlandse grens geleverd. Na meer dan 40 jaar op de markt verkoopt de kaasmakerij Aurora al lang met name naar de betreffende biologische groothandels, zodat de kaas in heel Duitsland en op vele plaatsen in Nederland in de kaaswinkels en natuurvoedingswinkels te vinden is.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *