Samen voor het milieu en de natuur: Aurora Kaas steunt Permacultuur Niederrhein e.V.

De biologische kaasproducent Aurora Kaas heeft een genereuze donatie van 1500 € geschonken aan de vereniging Permacultuur Niederrhein e.V. om de bescherming van het milieu en de natuur te ondersteunen door het bevorderen, ontwikkelen en verspreiden van permacultuur.

Kranenburg, 12 december 2023 – De donatie werd door Esther Halfmann, van Aurora Kaas, overhandigd tijdens een bezoek aan de permacultuurtuin in Rees-Bienen en benadrukt het langdurige engagement van Aurora Kaas om duurzame landbouw te bevorderen en onze natuurlijke hulpbronnen te behouden. Permacultuur is een innovatieve en duurzame methode voor tuinbouw en landbouw die gebaseerd is op de principes van de natuur en de regeneratie en verzorging van ecologisch evenwichtige systemen centraal stelt.

De tuin in Rees is een van de projecten van de vereniging en bevordert het onderzoek en de implementatie van regeneratieve landbouwmethoden. Het biedt workshops en activiteiten om duurzame praktijken in voedselverwerking en zuinig watergebruik aan te leren. De gemeenschapstuin in de openbare ruimte stelt buurtbewoners in staat actief deel te nemen aan de vormgeving ervan en creëert bewustzijn over de oorsprong en productie van voedsel. Tegelijkertijd benadrukt het traditionele culturele vormen en verantwoordelijk gebruik van hulpbronnen ter bevordering van biodiversiteit. Deze educatieve plek wordt een integraal onderdeel van het educatieve aanbod van de Permacultuurvereniging, zowel binnen als buiten schooltijd, en draagt bij aan het bevorderen van biodiversiteit.

Aurora Kaas, als toonaangevende biologische kaasproducent, is een ideale partner voor de vereniging Permacultuur Niederrhein e.V.. Beiden delen een gemeenschappelijke passie voor duurzame landbouw en milieubescherming. Permacultuur, als een innovatieve en duurzame landbouwmethode, weerspiegelt de waarden en doelen van Aurora Kaas, die toonaangevend zijn in de productie van biologische kaas.

Christopher Henrichs, de voorzitter van de vereniging Permacultuur Niederrhein e.V., verklaarde: “De genereuze donatie van Aurora Kaas is een waardevolle bijdrage aan onze inspanningen op het gebied van milieubescherming en natuurbescherming. De samenwerking met Aurora Kaas, een bedrijf dat zich in zijn productie en bedrijfsvoering inzet voor duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid, is voor ons van bijzondere waarde. Met deze gulle donatie zullen we extra tuingereedschap aanschaffen en een mobiele opslagruimte hiervoor creëren. Zo kunnen we ons educatieve aanbod uitbreiden en effectief samenwerken met nog meer mensen voor de bescherming van het milieu en de natuur.”

De algemeen directeur van Aurora Kaas, Manon ten Dam, benadrukte het belang van de samenwerking: “Bij Aurora Kaas geloven we sterk in de verbinding tussen milieubescherming en duurzame landbouw. Onze donatie aan de vereniging Permacultuur Niederrhein e.V. is een uiting van ons streven naar bescherming van het milieu en de natuur. We zijn trots om met de vereniging samen te werken om positieve veranderingen in onze regio teweeg te brengen en de waarden van permacultuur te bevorderen.”

De donatie van Aurora Kaas zal bijdragen aan de inspanningen van de vereniging Permacultuur Niederrhein e.V. ter bevordering van duurzame landbouw en milieubeschermingsinitiatieven in de regio. De samenwerking tussen Aurora Kaas en de vereniging benadrukt het belang van een partnerschapsbenadering in het behoud van ons milieu en de natuur.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *