Joris stelt zich voor

Ik wil me graag voorstellen. Ik ben Joris ten Dam, de oudste zoon van Harry en Janny ten Dam.

Ik ben sinds 1 juni 2018 werkzaam bij O.D.I. de Dageraad BV / Aurora GmbH als Quality Manager. Ik woon in Groesbeek samen met mijn vrouw en mijn zoon van 8 jaar. In mijn vrije tijd wandel en mountainbike ik graag. Verder houd ik van films, lezen, musea en concerten bezoeken.

In het verleden ben ik binnen Aurora werkzaam geweest en heb daarbij de volgende taken gehad: plastificeren van de kaas, bandenrollen en etiketteren van de kaas, snijden en verpakken van de kaas, wegen en klaarmaken van de kaas voor bestelling en de coördinatie hier van, vervolgens  ben ik als kaasmaker werkzaam geweest en tenslotte als productieleider. Ik heb in feiten alle facetten op de werkvloer voor langere tijd uitgevoerd binnen Aurora. Ik heb vanaf mijn tienerjaren vakantie- en weekendwerk gedaan naast mijn studie. Mijn fulltime werkperiodes waren van 2000 tot 2003 en van 2005 tot eind 2011. Ik ben in deze perioden zijdelings betrokken geweest bij het HACCP handboek, dit waren mijn eerste ervaringen met de theorie achter voedselveiligheid en kwaliteit.

In 2011 kreeg ik toch sterk de behoefte om mijn vleugels uit te spreiden, om aan mezelf te kunnen bewijzen dat ik ook buiten het familiebedrijf een beroepscarrière kon opbouwen. Ik werd aangenomen als Quality Manager bij Pita-Bakkerij Cairo BV te Wijchen. Dit is een industrieel bakkerij welke gangbaar en biologische voorgebakken pitabroodjes produceren en deze gas verpakken. Zij verkopen aan grote nationale en internationale Retail bedrijven binnen Europa. Ik doe deze jaren ruime ervaring op met kwaliteitsmanagement en internationale certificeringen zoals BRC en IFS.

In dit bedrijf met circa 90 medewerkers, met vele nationaliteiten, leer ik hoe men omgaat met verschillende culturen op de werkvloer als leidinggevende, wat grote (inter)nationale klanten eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid, wat internationale standaarden inhouden en wat deze eisen van een kwaliteitsmanagement systeem. Daarnaast krijg ik bij Pita-Bakkerij Cairo BV ruime mogelijkheden om mij verder te specialiseren in kwaliteitsmanagement en voedingsmiddelen technologie door middel van cursussen en trainingen.  

Na ruim 6 jaar met plezier werkzaam te zijn geweest bij Cairo BV heb ik toch de overstap gemaakt naar het familiebedrijf. Ik merkte al langer dat het familiebedrijf en de mogelijkheid om zelf te ondernemen mij is blijven aantrekken. Daarnaast heb ik altijd veel affiniteit met kaas behouden, omdat ik nog steeds erg dol ben op alle kaas, met name Oriental en Fenegriek. Als (oud) kaasmaker blijf ik het een prachtig proces en een prachtig product vinden, ik ben dan ook blij met mijn terugkeer, zodat ik mij samen met mijn familie volledig kan inzetten en een bijdrage kan leveren aan de groei en continuïteit van O.D.I. de Dageraad BV/Aurora GmbH. Een eerste mijlpaal is al bereikt met het behalen van het internationaal erkende FSCC22000 voedselveiligheid- en kwaliteitscertificaat voor Aurora GmbH. Medio 2019 zal deze certificering ook van kracht moeten worden voor de nieuw te bouwen fabriek in Duitsland. Beste klanten en leveranciers en andere geïnteresseerden, ik zie er naar uit om elkaar persoonlijk te treffen, anders wel telefonisch of per E-mail.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *