Goede weidemelk voor goede kaas

Overal zien we ze nu weer – de koeien op de groene weiden in de regio. Op veel plaatsen werd de eerste dag weidegang, of zoals men in Nederland zegt, “de koeiendans” – een dag waarop boerderijen hun deuren openden voor bezoekers en jong en oud konden genieten van het plezier van springende koeien.

Door te grazen op de weide nemen de koeien ook een verscheidenheid aan aroma’s op die zich in de melk weerspiegelen en dus ook te proeven zijn in de kaas. Biologische kaas van weidemelk heeft daardoor een frisse, krachtige en natuurlijke smaak die door veel kaasliefhebbers wordt gewaardeerd.

Weidemelk is de beste melk die voor de productie van kaas. Deze melk komt van koeien die grazen op sappige weiden en natuurlijk voedsel opnemen. Het gras bevat veel voedingsstoffen die de koeien helpen gezond te blijven en hoogwaardige melk te produceren.

Gelukkige koeien bij Hans en Tanja op boerderij De Nieuwenburgt in Spankeren

Omdat de koeien van de Aurora melkveehouders elke dag buiten op hun weide zijn, wordt de kaas van Aurora geproduceerd uit precies deze goede weidemelk. Met uitzondering van een korte periode tijdens de strenge wintermaanden worden de koeien alleen naar de stal gehaald om te melken en kunnen ze verder genieten van hun vrijheid en het sappige groen.

Biologische kaas van weidemelk smaakt beter

De kwaliteit van de melk is een beslissende factor bij de productie van kaas. Weidemelk is bijzonder rijk aan omega-3-vetzuren, vitamines en mineralen die de kaas een unieke smaak en textuur geven. Bovendien bevat het een hoger gehalte aan bèta-caroteen, dat de kaas een intensere gele kleur geeft.

Weidemelk bevat ook minder melkvet dan melk van koeien die worden gehouden in gesloten stallen en hoofdzakelijk worden gevoed met kunstmatig voedsel. Hierdoor heeft biologische kaas van weidemelk een mildere smaak en is het lichter verteerbaar. Een gezond en natuurlijk product van weidemelk

Eerste dag buiten bij Schauhof Zens

Bovendien vermijden we bij de productie van biologische kaas van weidemelk en alle andere biologische kazen het gebruik van kunstmatige additieven. Dit leidt tot een natuurlijk en gezond product dat vrij is van schadelijke stoffen.

Het gebruik van weidemelk bij de productie van biologische kaas is voor ons altijd de eerste keuze om een hoogwaardig en heerlijk product te verkrijgen. De natuurlijke voeding en het vrije leven op de weide geven de melk en de kaas een onderscheidende smaak en een bijzondere kwaliteit.

Vrolijke koeien en kinderen bij Markus Gebing in Vreden met ondertitels van Jonathan en Victoria

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *